Göteborgsgirot 2013 - Rapport lämnad av Anders Nilsson

Göteborgsgirot 37 km -12:e maj 2013

 

Jag har lite med skräckblandad förtjusning sett fram mot den här helgen. Känslan av glädje att det körs cykeltävlingar i GBG och lite oro över att MTB-banan bitvis är väldigt teknisk. Tillbringade stor del av lördagen nere i eventbyn, som var väldigt bra, hejandes på kamrater som tog sig an landvägstävlingen. Bra uppladdning, blev lätt tävlingssugen…

 

På söndag cyklade jag upp till Skatås som uppvärmning och mötte upp med Lars, Niklas och Carl-Johan. Den sistnämde som har haft lite otur under tävlingar med cykel och krascher hade sin vana trogen problem. Ngt i lagret bak kuggar över och han kan får inget driv framåt. Han löser det genom att slå hårt på cykeln…..Funkar i alla fall bitvis.

 

Jag och Lars hamnar i en startgrupp och Niklas ihop med CJ två grupper längre bak. Grupperna släpps iväg med 3 minuters mellanrum alltså var det ju bara att hoppas att man inte skulle se dom två för än i mål igen.

 

 

När starten går får man hitta sig en plats i tåget. Efter en kort bit på grusväg svänger man in på diverse tekniska stigar. Stigarna är helt ok, det blir stopp bara ibland när ngn måste gå av sin cykel. Dom blir lite lerigare och med mer rötter allt eftersom men eftersom kön sträcks ut så funkar det fortfarande bra. Ut på grusvägar ner mot Sävedalen och sen mata på uppåt mot Ugglemossen. Grusvägarna upp går kanon köra rätt hårt på. Sen börjar det. Stenar, lera, rötter och spång på spång. Kör man här själv i makligt tempo är den bökig. I ”tävlingstempo” med andra…suck. Skall man satsa på att bli största motionsloppet i Sverige skall man nog se över den här biten. När man kommer ut vid Bertilssons är det skönt att sträcka ut. Upp mot Getryggen! Den här delen var den jag hade mest åsikter mot. Den visar sig vara riktigt rolig. Svår, jag bär cykeln delar uppför och defintivt stora delar nerför, men vilken folkfest!! Koskällor, folk som hejar, hånar och gapar. Otroligt roligt. Kända ansikten i Daniel och Mikael som hejar på när jag har cykeln på axeln, äsch också! Här är det bara att erkänna att jag hade gruvligt fel om den här korta etappen.

 

När jag kommit ner hoppar jag på och börjar den långa grussträckan runt Delsjön upp mot masten. Till min förvång, heeelt ensam nästan hela sträckan. Blir ikappkörd av en klunga vid badplatsen som susar ifrån mig. När jag kommer in på XC-leden och upp mot backen till masten kommer jag i kapp dom igen och nerför i skogen lämnar jag dom bakom mig. Ha ha!!

Sen blir det transportsträckor ner mot Ullevi, jag ligger på hårt men blir likt förbaskat ikapp åkt av den lilla klungan. Håller ihop bra och susar in på Ullevi ivrigt påhejad av familjen.

 

Jag är jättenöjd med mitt lopp och arrangemanget i helhet. Roligt att köra på kända delar på hemmaplan!

 

 

 

 

 

Lite resultat då:

Vinnaren körde på 1 timme och 20 minuter, 510 män kom i mål.

 

Anders plats 120 tid 2:12

Niklas 195, 2:22

Lars 212, 2:25

CJ 308, 2:39

 

Ett dystert facit dock: endast 15 damer startade i det 37 km långa loppet….

 

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved - Webansvarig Tomas Månson