G.O.A.T.

Gothenburg Outdoor & Adventure Team

 

Det hela började med att några vänner tyckte det skulle vara roligt att ha en egen klubb att representera när vi deltog i olika tävlingar. Dessa tankar tog långsamt form och 2012 så bildade vi föreningen.

Som namnet antyder så är vi en förening där vi gillar att hålla igång med idrott, tävlingar och äventyr.

Mestadels utomhus men vi är inte främmande för att göra saker under tak också.

 

En viktig ingrediens för oss är att vi gärna tävlar. I vår egen regi där vem som helst i klubben kan utmana till tävling inom i princip vad som helst, och externt då vi är ute och representerar klubben i olika tävlingar i Sverige och övriga världen.

 

Vi cyklar både i skog och på väg, springer, simmar, åker skridskor, klättrar, orienterar eller vad som faller oss in.

Det viktigaste är inte vad vi gör utan att vi gör något.

 

Under 2012 deltog medlemmar i tävlingar så som Cykelvasan, Bockstensturen, Nordic 24, Göteborgsvarvet, Ränneslättsturen, AIM-Challenge och Femmans multisportrace.

 

Under 2013 har vi har gjort lite drygt 90 träningar ihop. Våra medlemmar har varit ute på minst 25 olika officiella tävlingar och representerat klubben. I vår interna GOAT-kupp har vi haft 16 olika deltävlingar. Vi har tränat och tävlat i bl.a. MTB, landsvägscykling, längdskidor, löpning, orientering, rogaining, mtb-orientering, MMA, klättring, skridsko, AR och randoneecykling.

 

Under 2014 är målsättningen mer av allt och att försöka engagera mer folk och under året har vi nytt rekord i antal medlemmar, 54 stycken vilket följdes upp med 48 under 2015.

 

Medlemmarna i klubben träffas regelbundet och tränar MTB på måndagar och vi är då ca 5-10 som är med och cyklar.

 

Är du intresserad av att veta mer eller kanske rent av vill bli medlem så tveka inte att kontakta oss.

Framåt - Uppåt!!

 

Styrelsen

 

Anders Nilsson

Ledamot

 

Utomhus. Det gillar jag. Vara, träna, jobba, umgås och tävla utomhus. Helst med familj och vänner men även ensam. Träningen sker nuförtiden oftast på en cykel. Kan man dessutom kombinera det ena med allt det andra så blir det perfekt. Ute är det nya inne!

Espen Skancke

Ordförande

 

Tävling är för mig själva grundbulten inom all idrott. Att gruffas om pucken i sarghörnet, att välja en bättre väg till nästa kontroll på multisportbanan eller att kräma ut det sista man har uppför de 21 serpentinerna till Alpe d´Huez . Jag gillar tuffa tag och långa tävlingar.

Tjockast pannben vinner.......

Carl-Johan Johansson

Ledamot

 

Att tävla och vara med i en klubb har aldrig varit min grej, har alltid ansett att springa, cykla, träna gör jag lika gärna själv. Men efter att för några år sedan börjat träna och tävla med vänner insåg jag att det var än mer roligt att utmana och sporra varandra.

Numera står jag taggad på startlinjen i minst ett par tävlingar per år.

Copyright 2012 © All Rights Reserved - Webansvarig Tomas Månson